Ontspanning

Heerlijk een nieuwe dag!

Je opent je ogen, het regent en je hebt zojuist slechts enkele uren geslapen.
Weer een korte onrustige nacht..

Hup uit bed, de kinderen zijn al beneden. Tijd om aan te kleden, eten te maken, oh nog even een was in de wasmachine doen…

Je planning voor de dag schiet door je hoofd heen. Ik moet nog..,oh nog even denken aan..

Herken je dit?

Wist je dat je de energie waarmee je opstaat, meeneemt gedurende de dag? Als jij onrustig wordt zodra je je ogen opent dan zul je merken dat de rest van de dag wat onrustig verloopt.

Hoe kan jij voor een fijne rustige energie zorgen als je nu eenmaal een volle planning hebt? (Naast dat je je af kunt vragen waarom je het zo druk hebt).

Start iedere dag met een ochtendritueel.
Sta bijv. 15 minuten eerder op dan de kinderen. Ja ook als dat om 6 uur is en je weinig geslapen hebt. Of als je kinderen ouder zijn, neem een moment als zij beneden zijn. Neem 15 minuten de tijd voor jezelf. Ga zitten of liggen. Benoem 3 punten waar jij dankbaar voor bent. Dankbaar zijn verhoogt je energie en vergroot je gevoel van geluk. Vervolgens stel je je voor hoe jij wilt dat de dag verloopt.
Let hierbij op dat je je voorstelt hoe jij je wilt voelen gedurende de dag.
Wat doe je? Hoe voel jij je hierbij? Bijv. Ondanks de regen voel ik mij opgewekt, ik breng de kinderen naar school, dit verloopt soepel waarna ik op tijd en ontspannen op mijn werk aankom etc.

Ik zeg niet dat jij dit ritueel hoeft te doen..maar ik weet zeker dat jij het verschil zult gaan merken. Morgen sta je op en het eerste wat jij denkt is:
Heerlijk een nieuwe dag!

Ps. Wil jij nog meer ontspannen? Volg dan de online training Rust in je hoofd. Nu tijdelijk van €99,- voor €29,99 incl. heerlijke luxe chocolade en essentiele olie van DoTerra.
https://www.learn2beyou.nl/moederdag-cadeau.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.