Geen categorie

Even zitten?!

Als je op de wc zit voor een grote boodschap dan heb je 2 keuzes:

 1. Je gaat direct hard aan het werk, even hard persen, afvegen en hup weer door

Of

 • Je neemt er de tijd voor, haalt adem en leest, al dan niet, een magazine.

Misschien vraag je je af, waar wil je heen met deze BLOG??

Bovenstaande is een metafoor. Je kunt in je leven er voor kiezen om hard te werken, te persen, meer dan je best te doen, kracht te moeten inzetten om met moeite iets voor elkaar te krijgen. Om vervolgens weer verder te gaan haasten.

Of..je kunt er voor kiezen om meer te ontspannen. Af en toe wat te lezen, je wc-momenten te gebruiken als rustmoment, zodat alles daarna vanzelf gaat of in ieder geval een stuk gemakkelijker gaat.

Nu kan je denken: ja leuk maar mijn kinderen belanden niet uit zichzelf bij de zwemles, de rekeningen moeten betaalt worden, ik moet naar mijn werk en mijn huishouden kan ik toch ook niet altijd maar laten liggen? Kortom hard werken hoort er toch bij?! (Heb ik geleerd van mijn ouders).

Met je inzetten, plannen en actie ondernemen is niets mis. Zeker niet, dromen zonder actie leveren je niets op. Echter het gaat er om of je, zoals in optie 1, van alles moet, keihard werkt, geen rust momenten neemt en weer doorgaat of..dat je voor meer balans gaat. Dat je jezelf, met een alledaags moment als naar de wc-gaan, de rust gunt. Je lijf even op adem laat komen zodat je daarna meer ontspannen bent.

Als je meer ontspannen bent komt de creativiteit naar boven, voel jij je gelukkiger, gaat alles vanzelf.

Hoe zit jij volgende keer op de wc?

Liefs,

Monique

4 Reacties

 • Liesbeth

  Hahaha, ja… wel een beetje een eyeopener… Ik ben van het type doorgaan en niet zeuren, 10 dingen tegelijk lukt vast wel….
  Maar de praktijk wijst uit dat dat toch anders werkt… dus neem nu wel vaker even een rustmomentje… (al dan niet op de wc 🙂 )… gaat toch beter.

  Leuk geschreven, Monique.

  Groetjes Liesbeth

 • Alexandra Huijgens

  Inderdaad dacht ik even, eehh wat? Maar je hebt zeker een punt. Ik ben het type van, neem de tijd. Maar soms sluipt het even snel er toch in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.