Bewustwording

De wallen

Nee niet die in Amsterdam maar die onder je ogen. Je sinaasappelhuid op je billen, de kipfiletjes onder je armen, de zogenaamde ‘lach-‘rimpels, je vermoeide blik en tjee weer een aantal grijze haren erbij….

Herkenbare gedachten als je in de spiegel kijkt? En dan volgt er nu een Blog die zeker gaat zeggen dat ik o zo positief naar mijzelf moet kijken in de spiegel…

Ja en nee.

Alles wat je ziet mag er gewoon zijn. Als jij nachten niet goed slaapt dan kan je nog zo positief denken..die wallen komen er dan echt. Je wordt ouder, dus rimpels, meer hangende huid en grijze haren volgen ook. Nu is de vraag: hoe wil jij met deze feiten omgaan? Wat WIL je zien?
Waar ligt jouw focus op?

Wat vind jij mooi aan jezelf? Noem eens 3 punten op. Kijk eens een minuut in de spiegel en richt je aandacht dan op deze punten. Zeg jezelf dat je er goed uitziet en maak de volgende keuze:

  1. Steeds als ik mijzelf in de spiegel zie, zeg ik dat ik oud word, vermoeid ben en alles wat mij niet bevalt.

Of

  • Steeds als ik mijzelf in de spiegel zie, zeg ik dat ik er goed uitzie, bewonder ik een nieuw punt dat ik mooi vind en negeer ik iedere negatieve gedachte. Ik geeft een positieve draai aan alles wat mij niet bevalt.

Zo simpel is het. Een andere keuze is er niet…
Voor welke ga jij?

Liefs, Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.