Ontspanning

Een veilige basis creëren

De wereld is in rep en roer. Jouw leven staat op zijn kop. Je kinderen zijn de hele dag thuis. Misschien kan je zelf niet naar je werk, loop je het risico om je baan te verliezen of kan je je werk op dit moment niet uitvoeren. Je kunt niet met elkaar uit eten, een pretpark bezoeken of een kopje thee drinken bij elkaar. Sociaal contact moet worden gemeden.

Je gehele veilige basis zoals je die kende is weg…

Hoe kan je een veilige basis creëren voor jezelf? Zodat je tegenslagen aankunt en deze crisis jou kansen gaat bieden?

Deze veilige basis is er, namelijk in je. Voorheen zocht je deze buiten jezelf bijvoorbeeld in het afspreken met vrienden. Echter in jou is een bron van rust en onbeschrijfelijke liefde. Zweverig?
Absoluut niet. ­­Tenzij je gedachten tot rust brengen en even niets hoeven te doen, alleen maar te ‘zijn’ zweverig vindt.

Maar leuk en wel hoe vind je deze rust?

Ga zitten op een stoel of liggen op de grond. Zorg dat je comfortabel zit of ligt. Je telefoon op vliegtuigstand staat. Je kunt nu kiezen wat je doet, luister je naar een rustgevend muziekje of focus je je op je ademhaling. Stel je richt je op je ademhaling. Jouw hersenen kunnen maar 1 ding tegelijk. Of focussen op je ademhaling OF op alle zorgen en onrust. Aan jou de keuze. Denk: ik adem innnnnn en uitttt (je volgt je ademhaling). Zodra je afdwaalt zeg je liefdevol ok weer terug. Zonder te foeteren op jezelf.  Je parasympatische zenuwstelsel kan nu in actie komen. Deze zorgt ervoor dat je tot rust komt. Hoe vaker je dit oefent des te eerder je komt bij het punt waar je wilt zijn.
Voor mij is het moment dat mijn lichaam echt ontspant, ik in het ‘niets’ ben en ik niets hoef te doen of te zijn en ik ongelofelijk veel liefde voel. Nu klinkt dit zweverig maar voordat je oordeel, probeer het eens uit, het is gratis.

Op dit punt heb jij contact met wie jij echt bent. Je voelt de intense liefde die jij bent en energie door je heen stromen waarvan je meer wilt. In deze staat kan je vragen stellen aan je intuïtie en geleid worden door daar waar jij in gelooft. Je hogere zelf, Universum, God etc.

Doe dit iedere dag. Begin met een paar minuten en bouw op zolang voor jou fijn is en je zult merken dat wat er ook in de wereld gebeurd, niemand kan jou deze liefde en energie kan afnemen.

Onthoud: zoekt en gij zult vinden en oefening baart kunst.

Ik wens je vanuit mijn hart toe dat je deze goddelijke liefde in jou, die jij bent samen met het Hogere mag gaan voelen.

Liefs, Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.