Geen categorie

Mijn bed uit!

Mijn dochter vroeg of zij in mijn bed mocht slapen. Heerlijk vindt ze dat. Even logeren bij mama. Ik zei natuurlijk!

Haar eenhoorndekbed op bed gelegd, knuffels erbij en voorlezen uit haar favoriete boek. Om af te sluiten met de vraag: waar ben je dankbaar voor? We hebben 3 zelfgemaakte varianten op het liedje slaap kindje slaap gezongen. (Draken die vuur spuwen, paarden die hooi eten en een aap die met een nootje in zijn hand slingert).

Helaas is het als drukke ouder niet altijd gemakkelijk om liefdevol te reageren. Slaaptekort, alle ballen in de lucht houden, soms jengelende kinderen…het haalt niet altijd het beste in je naar boven.

Enkele jaren geleden reageerde ik eerder met ‘ohnee geen denken aan, niet in mijn bed hoor’ dan ‘natuurlijk mag dat!’ Ieder uurtje (of minuutje) slaap dat ik kon pakken had ik nodig. 2 Jonge kids, zeer weinig slaap, mijzelf drukmakend om van alles en nog wat, zorgde ervoor dat ik niet de leukste moeder was.
Ik deed mijn best maar baalde als ik weer eens mijn stem verheven had, geïrriteerd was of te moe om echt met aandacht te spelen.

Deze tijd heeft mij veel over mijzelf geleerd. Hoe belangrijk rust is, tijd alleen, wat echt belangrijk is voor mij en wat voor moeder ik wil zijn. En ja soms denk je: en nu mijn bed uit! Maar hee je bent een mens. Leer van hoe je niet wilt zijn en kies bewust hoe je wel wilt zijn.

Ik wens je een heerlijk tijd toe met je kind(eren).

Liefs, Monique

Wil jij meer ontspannen en weer genieten als moeder? Volg dan de korte cursus Rust in je hoofd: https://www.learn2beyou.nl/online-trainingen.html

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.